Behandlingar

Kroppsterapeutisk behandling är en eller flera av följande behandlingsmetoder och tekniker

  • Klassisk massage
  • Muskulering/avancerad muskulering
  • Strain and counterstrain
  • Revolving®

Dessa behandlingsmetoder och tekniker har som gemensamt syfte att lösa upp och motverka muskelspänningar och är helt anpassade efter patientens besvär.


Klassisk massage

Den Svenska klassiska massagen är världsberömd. Genom knådningar, glidningar och tryck löser massagen upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage motverkar trötthet och smärta i axlar, rygg och nacke. Massage är en behandlingsmetod som är helt utan biverkningar. Massage är även utmärkt i förebyggande syfte och i rehabiliterande ändamål.


Muskulering/avancerad muskulering:

Muskulering är en behandlingsform där terapeuten jobbar direkt på de muskler som är spända och hårda. Terapeuten masserar och töjer ut musklerna med en speciell teknik. Förutom massage och muskeltöjningar kan även longering och triggerpunkter ingå i behandlingen. Du blir rörligare och känner dig mer avslappnad.


Strain & counterstrain:

Via speciella ömmande punkter lokaliseras spända muskler som hindrar en leds normala rörlighet. Terapeuten lägger patientens muskler i ett avslappnat läge utan att använda massage. Syftet är att avhjälpa obehag och smärta i muskler och leder.


Revolving®

Denna strukturella myofasciella massage upplevs som mycket behaglig. Huvudsyftet med en Revolvingbehandling är att genom att släppa på spänningar i muskler och fascior (muskelhinnor):

  • återskapa korrekta rörelsemönster och balans i kroppen
  • motverka slitage på leder, muskler och ligament
  • minska smärta, förbättra prestation och öka välmåendet

www.revolving.se