Produkter

Vi på time2relax är återförsäljare för Forever living products och Linnex Liniment.

image-2.pngVarför pratar alla om Aloe Vera?

Användandet av Aloe Vera går som en röd tråd genom historien och människor i vitt skilda kulturer har använt Aloe Vera till husbehov. I modern tid har mycket av kunskapen runt nyttoväxter försvunnit, men nu ökar intresset världen över för hälso- och livsstilsfrågorna. En allt mer stressad tillvaro gör också att vi helt enkelt behöver ta hand om oss själva lite bättre.

Vad är Aloe Vera?

Aloe Vera är en köttig växt som tillhör liljefamiljen. I denna familj ingår blomväxter, men även sparris, lök och vitlök. Aloe är en egen undergrupp som består av flera hundra olika växter. Av dessa är Aloe Barbadensis Miller, eller Aloe Vera, den som är mest kraftfull och som används kommersiellt.

Inuti Aloe Verans blad finns den trögflytande gelén. Precis som i andra grönsaker består innehållet till största delen av vatten, men också en rad vitaminer och mineraler, om än i små mängder. I Aloe Vera finns också ett stort antal växtkemikalier. De här växtkemikalierna arbetar i synergi tillsammans med näringsämnen i ditt mage/tarmsystem för att bevara din hälsa. Det gör Aloe Vera till en nyttig grönsak för dig som vill hålla din mage i form. Hela 70 % av ditt immunförsvar sitter i magen, så därför är det så viktigt att hålla den i trim. En daglig dos Aloe Vera håller slemhinnan i magen i form, bevarar balansen mellan goda och dåliga bakterier, ökar näringsupptaget från det du äter och motverkar en för sur miljö i magen. Att Aloe Vera också är bra för huden är känt sedan länge.

Aloe Vera från Forever

Man kan inte göra en bra produkt av dåliga råvaror. Eftersom Aloe Vera är en suckulent växt drar den till sig näring från den jord den växer i. Därför börjar vi från grunden, med att odla på bördiga jordar som ger god växtkraft. Forever äger plantagerna och all odling sker ekologiskt och genom växelbruk för att inte utarma jorden.
Varje planta börjar som ett skott som skärs av roten från den mogna plantan. Efter ca 3 års odling avlägsnas varje moget blad från plantan för hand, genom ett litet insnitt längs med stjälken. När väl bladen skurits av transporteras de snabbt till anläggningen för att förädlas.

En ren produkt

Bladen genomgår en noggrann reningsprocess där de badas flera gånger i svalt vatten och även i en högtryckstvätt. Eventuellt skräp tas bort och bladen inspekteras så att de inte har några defekter. Vi hämtar Aloe Veran från plantans inre, där den är bäst skyddad från yttre påverkan. På det sättet får vi gelén i sin renaste form.

Patenterad process

Den rena, färskpressade gelén samlas sedan upp i rostfria behållare och skalrester avlägsnas. Därefter går den så fort som möjligt igenom en patenterad stabiliseringsprocess som skyddar från oxidering och bevarar de välgörande egenskaperna hos gelén. Bladen i sin tur komposteras och blir en del i det naturliga kretsloppet.

Noggrant testad

Nu har vi en bra grundprodukt, men vi vill ha svart på vitt att den alltid håller högsta möjliga kvalitet. Därför genomgår gelén både laboratorietest och analyser innan den kan ingå som ingrediens i våra produkter.

Från oss till världen

2.1.0-Horizontal-FOREVER-Flat.jpg.1.jpgNär gelén väl är godkänd transporteras den till den automatiska påfyllningen, som fyller 300 dunkar per minut. Våra dunkar levereras sedan ut över världen, precis som vi har gjort i 30 år nu. I Skandinavien har vi idag 80 000 regelbundna dryckeskunder. Miljontals människor i hundratals länder har använt våra produkter, och fortsätter att göra det varje dag, som en del i en sund och bra livsstil. För idag vet vi att en sund livsstil inte bara påverkar hur vi mår idag, utan även vår hälsa längre fram i livet. Med vår Aloe Vera Gel håller du magen i form. Och tack vare vår Nöjd kundgaranti riskerar du som vill prova vår Gel ingenting annat än att må bra, varje dag.